کامپیوترهای PC برای پردازش اطلاعات طراحی شده‌اند، چه یک سیستم گیمینگ باشد و چه یک کامپیوتر اداری. در این مقاله از اگزونت قصد داریم کامپیوترهای معمولی را با کامپیوترهای مخصوص بازی مقایسه کنیم و تفاوت‌های این دو سیستم را با هم دریابیم.

هیچ دلیلی وجود ندارد که تصور کنیم کامپیوترهای گیمینگ فقط و فقط قادر هستند به پردازش تصاویر سنگین بازی‌ها بپردازند. البته این فرض درست است که هدف اسمبل یک کامپیوتر گیمینگ بازی کردن بوده است، کاری که کامپیوترهای معمولی شاید از پس آن بر نیایند.

در هر حال تفاوت‌هایی میان یک کامپیوتر گیمینگ و یک سیستم اداری معمولی وجود دارد. برای درک بهتر این تفاوت باید اول در باره‌ی این دو نوع بیشتر بدانیم.

یک کامپیوتر گیمینگ به صورت کلی به موارد زیر نیاز دارد:

  • میزان زیادی از قدرت پردازش اطلاعات
  • سرعت بالای پردازش
  • یک کارت گرافیک قدرتمند
  • یک صفحه‌ی نمایشگر مخصوص گیم

تمام قطعاتی که در کیس یک کامپیوتر گیمینگ استفاده می‌شود، در کامپیوترهای معمولی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد با این تفاوت که این کامپیوترها نیاز به سرعت و قدرت کمتری دارند.

کامپیوترهای معمولی و اداری به این هدف طراحی شده‌اند که برای تمام کارهای متوسط و سبک برای هر نیازی کارآمد باشند. این کامپیوترها برای اجرای اموری مانند موارد زیر ساخته شده‌اند:

  • وب گردی
  • چک کردن و ارسال ایمیل
  • تماشای فیلم از طریق دانلود کردن و یا تماشای آنلاین
  • گوش دادن به موسیقی
  • ادیت ساده‌ی عکس

برای انجام تمام موارد بالا، یک کامپیوتر معمولی به هیچ وجه نیاز به قطعات رده بالا نخواهد داشت. این بدان معناست که یک کامپیوتر گیمینگ بی شک از یک کامپیوتر اداری معمولی بسیار قوی‌تر است.

تفاوت‌های کامیپوترهای گیمینگ و اداری

  1. صدا

یک کامیپوتر گیمینگ به صورت کلی به همراه یک سیستم صدای با کیفیت عرضه می‌شود. دلیل این امر آن است که کیفیت صدا در تجربه‌ی گیمینگ بسیار مؤثر است.

اما در طرف دیگر، کامپیوترهای اداری معمولی را با یک سیستم صوتی حداقلی می‌بینیم، و اما بعضی از سیستم‌های اداری اصلا نیازی به پخش صدا ندارند.

  1. امکان شخصی سازی

یک کامپیوتر گیمینگ نسبت به یک کامپیوتر معمولی اداری امکانات بسیار زیادی در زمینه‌ی شخصی سازی دارد. اما اگر بخواهید یک کامپیوتر معمولی اداری را از نظر ظاهری شخصی سازی کنید، متوجه خواهید شد که محدودیت‌های زیادی برای چنین سیستم‌هایی وجود دارد.

حتی اگر قادر به انجام کمی تغییرات باشید، نیاز به دانش زیادی در این زمینه دارید که کدام قطعات باید تغییر کند و حتی تعویض شود.

  1. نمایشگر

یک کامپیوتر گیمینگ همیشه نیاز به یک نمایشگر بهتر از حالت عادی دارد. این نمایشگر باید از رزولوشن بالاتر و سرعت بیشتر برخوردار باشد. تصویر در یک نمایشگر مناسب سیستم گیمینگ بسیار شفاف‌تر و با کیفیت‌تر از نمایشگرهای معمولی است.

اما از طرف دیگر یک کامپیوتر اداری معمولی نیازی به چنین نمایشگر حرفه‌ای با قابلیت‌های خاص ندارد.

 

  1. پاور

یک کامپیوتر دسکتاپ گیمینگ، در داخل کیس خود دارای قطعات قدرتمند است و همین موضوع باعث می‌شود که مصرف برق چنین سیستمی بالاتر رفته و نیاز به یک پاور بسیار قدرتمندتر از حالت عادی داشته باشد.

اما کامپیوترهای اداری از فن‌های اضافه، سیستم نورپردازی RGB و قطعات پرمصرف بی بهره است و در نتیجه نیاز به پاور قدرتمندی ندارد.

 

  1. RAM

حداقل رمی که یک سیستم گیمینگ برای اجرای بازی‌ها به آن نیاز دارد میزان 8 گیگابایت است و اصلا دور از ذهن نیست که سیستم‌های گیمینگی با رم‌های 16 و یا 32 گیگابایت ببینیم. این میزان رم به یک سیستم گیمینگ کمک می‌کند که حجم بالای اطلاعات بازی‌ها را پوشش دهد.

اما از طرف دیگر کامپیوترهای اداری معمولا با 4 گیگابایت رم عرضه می‌شوند که این میزان کاملا برای چنین سیستم‌هایی کافی به نظر می‌رسد.

  1. سیستم خنک کننده

برای کامپیوترهای گیمینگ گزینه‌های بسیاری در زمینه‌ی خنک کنندگی وجود دارد و این امر به دلیل آن است که این سیستم‌ها به دلیل فشار کاری بالا گرمای بسیار زیادی تولید می‌کنند.

 خنک کننده‌هایی که برای سیستم‌های گیمینگ استفاده می‌شود می‌توانند از گزینه‌های بادی و مایع باشند و حتی برای سیستم‌های رده بالا از خنک کننده‌های مایع لوپ باز با قدرت خنک کنندگی بالا و همچنین ظاهری زیبا استفاده می‌شود.

اما برای یک کامپیوتر اداری معمولی نیازی به چنین قدرت خنک کنندگی نبوده و همان خنک کننده‌ای که در کنار پردازنده ارائه می‌شود می‌توان به خوبی از پس کارهای سبکی که یک کامپیوتر اداری انجام می‌دهد برآید.

 

  1. قیمت

یک کامپیوتر گیمینگ در خود قطعات بسیار با کیفیت و قدرت بالا دارد و به همین دلیل قیمت چنین سیستمی به طبع آن بالا می‌رود.

اما تمام قطعات یک کامپیوتر معمولی اداری در رده‌های پایین هستند و همین امر باعث قیمت بسیار کمتر از سیستم‌های گیمینگ می‌شود.

کدام یک از این دو گزینه برای شما مناسب‌تر است؟

انتخاب یک کامپیوتر میان این دو گزینه کاملا به نیاز شما ارتباط دارد. همچنین اینکه چه میزان بودجه‌ای می‌خواهید برای کامپیوتر خود صرف کنید.

اگر تصور می‌کنید که یک کامپیوتر گیمینگ به شما و اعضای خانواده اجازه‌ی کارهای دیگر کامپیوتری را نمی‌دهد، شدیدا در اشتباه هستید.

اساسا کامپیوترهای گیمینگ دقیقا مثل کامپیوترهای معمولی کار می‌کنند و فقط تفاوت اینجاست که قدرت بیشتری دارند و به شما اجازه‌ی اجرای بازی‌های روز را می‌دهند. این در حالیست که کامپیوترهای خانگی و معمولی فقط قادر به انجام کارهای روزمره هستند.

 

نتیجه گیری

همانطور که در این مقاله به آن پرداختیم، اساس و پایه‌ی کامپیوترهای گیمینگ و معمولی مشابه است و فقط تفاوت در اینجاست که کامپیوترهای گیمینگ قدرت بیشتری داشته و می‌توانند در زمینه‌ی سرگرمی نیز کارآمد باشند.

اگر مشتاق تجربه‌ی بازی‌های روز نیستید، قطعا پیشنهاد ما به شما این است که در هزینه‌ی خرید کامپیوتر صرفه جویی کرده و یک گزینه‌ی معمولی اداری را انتخاب کنید.

اما اگر به بازی‌های کامپیوتری علاقه دارید و یا فرزند شما یک کامپیوتر مناسب بازی می‌خواهد، می‌توانید با یک کامپیوتر گیمینگ به همه‌ی اهداف خود در زمینه‌ی کارهای کامپیوتری و سرگرمی برسید.